Katja Härkki

Tietoa taiteilijasta

s. 1969

”Käsittelen öljyväri- ja akryylimaalauksissani meidän ajallista ja fyysistä kokemusmaailmaamme ihmisen ja luonnon tilallisissa kohtaamisissa. Oman aistimellisuuteni kautta kerään havaintoja ja kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja esitän ne maalauksissani unenomaisina näkyinä. Minua kiinnostaa kokeilla visuaalisten ja metaforallisten kuvaelementtien yllättäviäkin vastakkainasetteluja, joita katsoja voi tulkita oman viitekehyksensä kautta. Silloin ne saattavat muodostaa uuden assosiaation keitä me olemme ja mistä tietoinen olemassaolomme kumpuaa.

Maalaan öljy- ja akryylivärein intuitiivisesti mutta samalla hyvin harkiten. Maalausteni kuvapinnat koostuvat kerroksellisista maalausjäljistä ja symbolinomaisista konstruktioista. Kuvapintojen kommunikointi luo maalauksen eri osien välisen jännitteen ja sommittelun tasapainon. Maalausprosessissani peilaan itseäni syntyvään kuvaan tiedon, sommittelun ja tunteen keinoin. Maalauksissani kokeilu on aina läsnä. Maalaan teokseni usein levylle koska maali liikkuu paremmin, aivan erilailla kuin kankaalla. Maalauksissani koostuvat väreistä, yhä enenevässä määrin expressiivisestä tavasta maalaten. Se taas johtuu värien käytön rohkeasta yhdistämisestä ja pensselikoon suurentamisesta. Maalauksistani voi löytää myös vaikutteita impressionismiin sekä aasialaiseen maalausperinteeseen”

Katja Härkki (s.1969) on kotoisin Helsingistä ja asuu Tampereella. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1997 ja kuvataiteilijaksi (AMK) Lahden Taideinstituutista vuonna 2014.

 

 

Tiedustele teoksista » Share

Keskus Galleriassa tällä hetkellä myynnissä olevat teokset