Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

06.02.2018 - 03.03.2018

Essence

Näyttelyn kutsuvierasavajaisia vietettiin tiistaina raikkaana talvi-iltana. Avajaisia juhlistamaan saapui yhteensä lähes 150 Pian taiteesta kiinnostunutta niin Pirkanmaalta kuin myös kauempaa. Näyttelyn avasi juhlavalla laulullaan oopperalaulaja Jaakko Ryhänen säestäjänään pianotaiteilija Maila Böhm. He esittivät Malmstenin laulut ”Auringon lapset” ja ”Vanhan merimiehen koti-ikävä” sekä Rauno Lehtisen laulut ”Muuttuvat laulut” ja ”On hetki” jotka nostivat jo valmiiksi hienon tunnelman jos mahdollista vieläkin korkeammalle.

Kutsuvierasyleisö saikin ihailla Pian upeita teoksia mahtavan musiikin saattelemana.

Kuvataiteilija, filosofian maisteri Pia Feinik on ammentanut taiteensa keskeiset elementit pohjoisen luonnosta jo kauan. Parhaimmillaan hänen teoksensa tarjoavat vastaanottajille luontokokemuksen kaltaisen tilan.

Luonnonilmiöiden näyttämisen sijaan Feinik menee ilmaisussaan yhä syvemmälle kohti ihmisen sisäistä kokemista, havaintomaailman ylittävää transsendenssia ja metafyysisyyttä.

Aikaisemmasta tuotannosta tutut, taianomaiset puut ja metsän eläimet ovat saaneet rinnalleen uusimmissa teoksissa korostuvan aineettomuuden tunnun. Maalauspohjien tarkkaan harkitut, aukkoiset muodot johdattelevat ajatuksia yhä vapaampina virtaavien pilvien ja sumujen tuolle puolen.

Tuoreessa teossarjassaan -Koru- Feinik käsittelee myös ihmisluonnolle ominaista pyrkimystä ylittää materiaalisen maailman rajoitukset. Tähän kiteytyy yksi ihmiselämän paradokseista: ylväyttä ja koristeellisuutta korostava, materialistinen kullankiilto onkin meille merkki pyrkimyksestä ylittää aineelliset rajamme.

Pia Feinik on tutkiva taiteilija, joka kehittää työskentelyynsä jatkuvasti uusia tekniikoita ja ilmaisun kerrostumia. Teostensa toteutuksissa Feinik suosii erikoisia pohjaratkaisuja, akryylimaalausta, kierrätysmateriaaleja sekä lyöntimetalleja. Oman taiteilijantyönsä ohella hän myös opettaa taiteen harrastajia.

- Kuvataidekriitikko, toimittaja Katri Kovasiipi -

Ohessa muutamia esimerkkikuvia näyttelyn teoksista.

Jaa:
Näyttelyn teokset Kuvia näyttelystä

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä