Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

04.02.2019 - 02.03.2019

Real and Imaginary

Maalauksia todellisen ja kuvitellun rajapinnoilta

Maalaukseni syntyvät toden ja mielikuvituksen välisessä vuoropuhelussa. Rakennan maalaamalla uusia maailmoja:
maisemia, hetkiä ja tapahtumia, jotka ovat lähtökohdiltaan osittain totta ja osittain mielikuvitusta.
M
aalausteni aiheet löydän matkoilta, luontodokumenteista ja uutiskuvista. Maailman jatkuva muutostila, erilaiset sääilmiöt, ilmastonmuutos ja luonnonmullistukset kiehtovat dramaattisuudellaan ja visuaalisuudellaan.
-Heli Huotala

Näyttelyn avajaisia vietettiin maanantaina 4.2. mukavassa talvisessa säässä. Pahin lumituisku oli hellittänyt jo edellisenä päivänä joten avajaisvieraat pääsivät mukavasti paikalle.

Näyttelyn avasi Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju.

"Minulla on tapana katsoa näyttelyitä, oli se sitten paikallisgalleriassa tai vaikka New Yorkin MoMa:ssa, ensin ihan puhtaina kuvina ilman taustatietoa tekijästä. Annan niin sanotusti kuvan puhua, vaikuttaa minuun ilman selityksiä. Heli Huotalan maalaukset vaikuttivat välittömästi. Maalaukset joista Heli itse kertoo niiden olevan todellisen ja kuvitellun rajapinnoilta, vievät minutkin science fictionin ja tulevaisuudentutkimuksen maailmoihin."

"Heli Huotalan viimevuosina tekemät maalaukset esittävät usein luonnonilmiöitä, tuulta, usvaa, pölyä, hiekkaa.. Maalauksia katsoessa miltei kuulee tuulen ujelluksen, hiekkajyvien sihinän ja silmiäkin alkaa kirvellä. Kumma juttu miten kaksiulotteinen maalaus muutamine värikerroksineen ja siveltimenvetoineen saa tuntemaan asioita fyysisesti. Teokset houkuttelevat katsojaa astumaan omaan maailmaansa."
-Taina Myllyharju

Jaa:
Näyttelyn teokset Kuvia näyttelystä

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä