Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

21.04.2021 - 22.05.2021

NETTA TIITINEN JOKO TAI vai SEKÄ ehkä

-JOKO TAI vai SEKÄ ehkä-

Kuluneeseen talveen on mahtunut niin mustaa kuin valkoistakin, mutta myös paljon eri harmaan sävyjä.

 

Mustavalkoinen ajattelu ja polarisoituneet näkemykset näkyvät mediassa ja ovat korostuneet sosiaalisen median keskusteluissa, joissa mustan ja valkoisen väliset harmaan eri sävyt helposti unohtuvat.

 

Näyttelyn teeman tarkoituksena on herättää ajatuksia mustavalkoisuudesta, kaikissa siihen teeman liittyvissä harmaan sävyissä. Tuota pohdintaa on sävyttänyt monien kanssa käydyt ajatusten vaihdot ylipäätään siitä, mitä mustavalkoisuus kenellekin tarkoittaa? Ja siinä piilee juuri se taika, jolla päästään pois tiukan mustavalkoisesta ajattelusta; tutustumalla ihmisten erilaisiin kuvakulmiin ja niiden taustalla oleviin arvoihin, ajatuksiin, näkemyksiin ja niihin vaikuttaneisiin tekijöihin.

 

Asiaan perehtyminen on ollut itselleni pitkälti haastatteluja ja kuuntelemista, mutta myös haastateltavan ajatuksia haastavia vastakysymyksiä, jolla ehkä jokainen haastateltavakin on toivon mukaan saanut lisää harmaan sävyjä omiin ajatuksiin. Samalla heidän näkemykset ovat tuoneet myös omaan väripalettiini paljon lisää sävyjä.

 

Toisin sanoen, näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille ikuisen opiskelun, uteliaisuuden ja monipuolisen tiedon keräämisen tärkeys, myös niillä osa-alueilla, jotka ovat ehkä omia ajatuksia vastaan, jotta polarisoivaa keskustelua hillitsevä ymmärrys voisi kehittyä.

 

Maailma ja kaiken kokoisten yhteisöjen yhteiselo paranevat vain ikuisella opiskelulla ja ymmärryksen lisäämisellä.

Jaa:
Näyttelyn teokset Kuvia näyttelystä

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä