Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

05.09.2012 - 29.09.2012

Viisaus asuu sydämessä

Ohessa muutamia lainauksia Sofia Vikmanin avauspuheesta.

"Kymmenvuotiaana alkanut ratsastus-harrastukseni jatkui aikuisiän kynnykselle aktiivisena kilpaurheiluna. Suhtauduin harrastukseeni hyvin määrätietoisesti ja harjoittelin tunnollisesti. Nyt hevosteluni on muuttunut vähemmän ryppyotsaiseksi ja harrastus on minulle tärkeä rentoutumiskeino arjen keskellä.

Hevosten kanssa ei voi ajatella työ- tai muitakaan asioita vaan on oltava aidosti läsnä".

"Taiteilija Katja Hannula onnistuu ainutlaatuisella ja hienovaraisella tavalla välittämään teoksissaan näihin eläimiin kätkeytyvää viisautta sekä niiden herättämiä tunteita. Vain todellinen hevosihminen ja -tuntija voi tässä onnistua. Teknisesti taitavasti toteutetuista töistä välittyy aito rakkaus hevoseen.

Kun katsoo ja kuuntelee tarkasti, niistä voi kuulla näiden uljaiden eläinten kuiskauksen".

"Taide ja kulttuuri ovat välttämätön osa ihmisenä
olemista. Taiteen ja kulttuurin merkitys ihmisen henkiselle hyvinvoinnille on viime vuosina korostunut. Taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille ja lisäävät ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia".

Avajaisia vietettiin kauniina syyskuisena päivänä, aurinkokin paistoi välillä lähes pilvettömältä taivaalta. Runsaslukuinen kutsuvierasjoukko oli saapunut juhlistamaan Katjan näyttelyn avajaisia.

Oli hienoa huomata kuinka puhuttelevia ja kauniita teokset ovat. Vieraat ensin hiljentyivät teosten äärellä ja sen jälkeen alkoi vilkas keskustelu teoksista ja niiden aiheista.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi katsomaan upeita moderneja hevosaiheisia maalauksia.

Alapuolella muutamia esimerkkikuvia näyttelystä

Jaa:
Näyttelyn teokset

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä