Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

04.10.2014 - 25.10.2014

Maalauksia

4.10. - 25.10.2014 Anja Karkku-Hohti

Guassimaalauksia

Anja Karkku-Hohti on tehnyt pitkän elämäntyön taiteeen parissa. Hän on valmistunut Suomen taideakatemian koulusta 1959, jonka jälkeen hän on esiintynyt lukuisissa rymä- ja yksityisnäyttelyissä niin koti- kuin ullkomailla. Väri ja valo ovat taiteilijan teoksissa määräävässä asemassa. Maalauksissa esiintyy vaihteleva määrä abstrakteja ja figuratiivisia aineksia jotka liittyvät arkiseen kokemukseen, nähtyyn, koettuun ja kuviteltuun.

Oikealla teos "Gate to sea"

Avajaisia vietettin lauantai1na 4.10 kauniissa syyssäässä. Paikalle oli saapunut pirkanmaalaisten vieiraiden lisäksi runsas joukko satakunnasta, Anjan kotialueelta.

Näyttelyn avasi toimittaja Eliisa Holstikko-Ojanen ja hänen avaussanansa olivatkin loistavat varsinkin pirkanmaalaisille joille Anja ei ole niin tuttu.

Ohessa muutamia otteita Eliisan avauksesta:

"Näyttelyt ovat olleet olennainen osa Anjan elämää jo yli puolivuosisataa, se on onnittelun arvoinen taival. Noihin vuosiin mahtuu näyttelyitä niin koti- kuin ulkomaillakin, ehkä eniten juuri satakunnassa Anjan kotimaakunnassa. Siellä Anja on jo muodostunut legendaksi eikä siellä voida ajatella yhteisnäyttelyä ilman Anjan mukanaoloa.

"Vaikka Anjan ura on ollut pitkä, hänen ominaislaatunsa on sitä että oma käsiala jaksaa oudolla tavalla uusiutua aina vain. Ja uusista kausista, teemoista ja tuulista huolimatta ne ovat aiina Anjan omaperäisen kiehtovan muotokielen läpäisemiä"

"Kuten näemme niin Anjan työt perustuvat väreihin, valoon, sommitteluun ja rytmiin, mutta ennenkaikkea väreihin ja valoon."

"Abstrakteissa, mielikuvitusta kiihoittavissa kuvissa vilahtelee myös esittäviä aiheita tai aihioita. Ne ankkuroituvat meidän mielikuvituksessamme sinne minne meidän kokemuksemme tai ajatuksemme tai tulkintamme ne kiinnittää."

Alapuolella muutamia kuvia teoksista ja avajaistunnelmista

Jaa:
Näyttelyn teokset Kuvia näyttelystä

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä