Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

11.04.2013 - 04.05.2013

Värien lumo

Huhtikuussa Nina G Nahkala

11.4. - 4.5.2013

Taiteilija Nina Nahkala Gallerialla torstaina 25.4 klo 15.00 - 19.00 Tervetuloa.

Nina Nahkala on alun perin kotoisin Kirgisiasta Keski-Aasiasta, mutta hän on asunut Suomessa n. 30 vuotta.

Nina on käynyt taiteen opintoja jo hyvin pitkälle entisessä kotimaassaan Georgiassa (Gruusia) jossa hän opiskeli 1975-1981 Suhumin taidekoulussa. Sen jälkeen hän muutti Suomeen ja on täällä jatkanut taideopintojaan viimeisimpänä taiteen maisterin tutkinto Taideteollisesta korkeakoulusta 2004.

Tällä hetkellä hän asuu Vimpelissä ja toimii taiteilijan työn ohella myös kuvaamataiteiden opettajana.

Ninan teoksissa määräävässä osassa ovat värit ja niiden vaihtelut. Maalausten taustat ovat sopusoinnussa mahdolliseen tarkempaan osioon maalauksessa (esim. naisfiguuri, kattokruunu jne).

Näyttelyn avajaisia vietettiin torstaina 11.4 ja näyttelyn avaajana toimi Anne Pohtamo.

Hän kertoi kuinka hänen ja taiteilijan tiet ovat kohdanneet ja että kuinka Ninan teokset oli ensin se mihin Anne ihastui. Vasta myöhemmin he ovat ystävystyneet muuten.

Anne Pohtamo korosti avaussanoissaan mm kuinka tärkeää on vanhempien ja isovanhempien tuki lapselle. ´Jokaisella lapsella on joku lahja ja oli se sitten kädentaito, musikaalisuus tai verbaalinen kyky niin sen tukeminen ja huomioiminen on erittäin tärkeätä. Niin on tapahtunut myös Ninan kohdalla kun hän sai sedältään 5-vuotispäivänä ensimmäiset öljyvärit. Siitä alkoi pitkä tie joka on johtanut nykytilanteeseen.

Tervetuloa katsomaan upeita värikylläisiä teoksia.

Jaa:
Näyttelyn teokset Kuvia näyttelystä

Näyttelyn teokset

Kuvia näyttelystä