Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Kari Alakoski

s.1956 Iittala

Lasitaide on ollut osa hänen elämäänsä lapsuudesta lähtien. Hänen vanhempansa työskentelivät lasitehtaalla, jonne hän pääsi itsekin töihin.

Kari on toiminut Iittalan lasissa lasinpuhaltajana vuosina 1971–1981 sekä 1989–2002. Hän on puhaltanut Pro Arte -tuotteita kuten Tapio Wirkkalan Kantarellia ja Timo Sarpanevan Orkideaa. Vuonna 1998 Alakoski suoritti lasinpuhaltajamestarin erikoisammattitutkinnon, joka on harvinaislaatuinen – vastaavia tutkintoja on vain viidellä puhaltajalla Suomessa.

Karin teoksissa on nähtävissä vaikutteita italialaisesta lasitaiteesta ja sen tekotavoista, joita hän itse sanoo erityisesti ihailevansa. Kari on opettanut lasinpuhallusta Koulutuskeskus Tavastiassa Nuutajärvellä vuodesta 2003 lähtien. Hänen lasitaidettaan on ollut esillä useissa näyttelyissä ja tapahtumissa. KarAlakoski on saavuttanut lasinpuhalluksen Pohjoismaiden mestaruuden Iittala-cupissa vuonna 2006 ja useita palkintosijoja muina vuosina.

Kari Alakosken taiteilijaluonnetta kuvastaa kokeilevuus hänen jokaisesta teoksestaan löytyy jotakin, joka rikkoo tavanomaisuuden ja tekee siitä persoonallisen. Karin ammattitaito vapaasti suupuhallettavien lasituotteen valmistuksessa on kansainvälisesti korkeatasoista ja Karin työhön liittyykin konsultointi muotoilualan ammattilaisille sekä muotoilualan oppilaitoksille.

 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset