Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Matti Järvenpää

Matti Järvenpää Syntynyt Porissa 1959.

Asuu ja työskentelee Pomarkussa

Toiminut taiteilijana vuodesta 1987. Kuvataiteilija Matti Järvenpään opettajina ovat toimineet mm. Reijo Meller sekä taiteilija professori Onni Oja. Järvenpää on perehtynyt klassisen maalauksen menetelmiin, hyödyntäen tätä nykypäivän modernissa ilmaisussa. Matti Järvenpään taiteilijakuvaan kuuluu jatkuva uuden tiedon etsintä sekä positiivinen omatoimisuus. Teosten aiheet vaihtelevat elämäntilanteiden mukaan: poikasena sarjakuvia, kaksikymppisenä jo maalauksia joiden kohteena oli kotiseutujen lisäksi jo työnkin puolesta meri. Myöhemmin mukaan tulivat eläinaiheet, muu luonto ja ympäristö sekä tunnetut naisfiguurinsa öljyllä.

Järvenpää on musikaalinen ja sosiaalinen taidemaalari, joka taiteilijana jatkuvasti uusiutuu ja toimii rohkeasti, mutta positiivisesti poiketen taiteilijoille asetetuista odotuksista Suomessa. Hän on itse luonut työnsä mallin, laajan ammattitaidon ja onnistunut toimimaan pitkään Suomen taiteen kentällä niin, että ilo näkyy sekä teoksissa että toimintatavoissa.

Matti Järvenpään taiteentekemisen lähtökohtana on rakkaus maalaamiseen sen eri sisällöillä. Teokset ovat monipuolisia öljymaalauksia, joissa näkyy hyvyys sekä estetiikka, kauneuden arvostus hakematta provosointia. "Kun uskaltaa tehdä mitä haluaa, voi rakastaa työtään ja välittää siitä tunteesta osan myös katsojalle."

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset