Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Olli Joki

Syntynyt Hämeenlinnassa 1943

Asuu ja työskentelee Tampereella

Opinnot: Taideteollinen korkeakoulu, Helsinki v. 1963-1966

Liikkeen kuvaaminen on yksi Olli Joen taiteen oleellisia piirteitä. Sen ilmaiseminen on vuosien työskentelyn tulosta, ja sen kehittäminen edelleen on alati toistuva haaste. Liike toteutuu erinomaisesti hevos- ja härkäaiheisissa maalauksissa, joissa valtava eläimellinen voima yhdistyy näille ominaiseen villiin liikkeeseen. Myös tanssia ja ja musiikkia kuvaavat teokset suovat taiteilijalle mahdollisuuden tutkia liikkeen rytmiä. Oman ryhmänsä muodostavat fillaristit, jotka silmin nähden nauttivat vauhdin hurmasta.

Olli Joen väripaletti on runsas. Hänen mukaansa taiteilijan mielentila on ratkaiseva tekijä siihen, mitkä värit siirtyvät kankaalle. Teosten vahvat ja räiskyvät punaiset, keltaiset, vihreät ovat voimakkaiden tunteiden purkauksia. Vastakohdan värien iloittelulle muodostavat siniset ja harmaat värimaailmaltaan niukat teokset, jotka tuntuvat rauhoittavan niin taiteilijan kuin katsojan tunnekuohuja kertoen kuitenkin vahvasti oman tarinansa."

"Musiikki kulkee taiteeni punaisena lankana. Sen vaikutus teoksiini on kiistaton myös silloin, kun aiheet tulevat musiikin ulkopuolelta."

"Hyvästä musiikista saa useasti virikkeitä. Ensin syntyy sävelkuva ja sen jälkeen mielikuva, joka muuntautuu visuaaliseen muotoon kankaalle."

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset

Näyttelyt Keskus Galleriassa