Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Tuuni Turula

Tuuni Turulalle taiteilu on elämäntapa, sillä hän on piirtänyt pienestä asti, ihan siitä lähtien kuin kynä vaan pysyi kädessä. Maalaamiseen Tuuni tutustui 90-luvun alkupuolella, kun isä osti ensimmäiset öljyvärit ja vei hänet kansalaisopiston maalauspiiriin.
Peruskoulun jälkeen Tuuni ei osannut ajatellakaan muuta kuin taidealaa. Hän valmistui vuosituhannen vaihteessa kivi-metalliartesaaniksi, jonka jälkeen jatkoi kultasepän opintoja Kempeleessä.
Metalligrafiikka tuli puolivahingossa elämään Lahdessa, jossa Tuuni oli kaiverruskurssilla ja innostui tekemään kaikkea opintoihin kuulumatonta. Sen jälkeen nuori taiteilija suoritti  Kokkolassa metalligrafiikan opintoja ja kävi myös yrittäjäkurssin.
Tuuni Turula opiskeli Limingan taidekoulussa kuvanveistoa, maalausta ja metalligrafiikkaa.
Samaan aikaan hän suoritti avoimessa yliopistossa myös kuvataiteen appron.
Tuuni muutti Tampereelle vuonna 2005 ja liittyi grafiikanpaja Akvatintaan, jossa hän on edelleen ja pitää säännöllisesti yhteisnäyttelyitä.
Vuonna 2007 Tuuni innostui batiikkivärjäyksestä ja opiskeli alaa Ghanassa paikallisessa ammattikoulussa. Samaan aikaan hän teki myös kuvitusta Maija Myllykankaan kirjoittamaan lastenlaulukirjaan Nurmikuukusen lauluja.
Syksyllä 2008 Tuuni aloitti graafisen alan opinnot ja valmistui keväällä 2010 painotuotantoassistentiksi. Koulun ohessa hän oli myös töissä ja kuvitti kaksi värityskirjaa.
Tuuni Turula tekee nykyään monipuolisesti kaikkia opiskelemiaan taiteen lajeja.
Metalligrafiikka on erityisen lähellä sydäntä edelleen. Tuuni on keksinyt työstää käytetyt grafiikan levyt koruiksi, sillä hän kannattaa kierrätystä ja vastustaa kertakäyttökulttuuria.
Tuuni käyttää koruissaan kuparin lisäksi myös hopeaa ja jossain määrin myös messinkiä.
Hän on tehnyt monipuolisesti taidetta, mm. koruja, metalligrafiikkaa ja maalauksia eri tekniikoilla.

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset