Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Pia Hovi

Pia Hovi s 1968 Raahessa

Taideateljee Nokialla

Päätoimisena taidemaalarina vuodesta 2016

 

Luonnon arvoituksellisuuden teema maalauksissa

Tähän ikään on jo nähnyt elämän moninaisuuden rumuutta myöden. Tästä elämänkirjosta haluan poimia kauneuden esiin taiteessani. Haluan haastaa jokaisen maalaukseni äärelle pysähtyvän tutkimaan oman luontonsa kaunista ydintä. Se mitä ajattelet, se kasvaa. Tämä filosofia luo pohjan maalausteni synnylle.

Kuljen omaa polkuani taiteen kentässä kehittäen jatkuvasti erilaisia tekniikoita ja haastaen itseäni. Kaiken tekemäni pohjalla on vankkumaton luontoarvo, jolle kumarran nöyrästi maalatessani. Elämä harvoin menee suunnitelmien mukaan. Niinpä annan jäljen syntyä ilman suunnitelmaa intuitiivisesti, aivan kuin luonto maalaisi kauttani.

Insipiraationi lähde löytyy metsän keskeltä, jossa asustelen suuren osan ajastani. Imen vaikutteet autenttisesta luonnosta ja pyrin siirtämään niitä maalauksiini virtaavin vedoin. ”More is more” on lupaus itselleni luoda runsaasti sisältöä maalauksiin niin, että lopulta kokonaisuus on kuitenkin harmoninen ja tasapainossa. Aivan kuten luontokin on.

 Maalauksillani kerron tarinaa siitä, miten luonnon lukuisat elementit ovat tasavertaisia keskenään ja sulautuvat lopulta yhteen. Sinut katsojana haluan kietoa tähän samaan kokonaisuuteen oman voimasi tunnistaen.   

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset