Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Lotta Nevanperä

Lotta Nevanperä on 37-vuotias tamperelainen kuvataiteilija ja luovan alan yrittäjä. Nevanperä on moniulotteinen taiteentekijä, jonka työskentelylle ovat ominaista useat samanaikaiset kuvalliset projektit; uniikit maalaukset, kuvitukset sekä monitaiteelliset yhteistyöt. Nevanperä on valmistunut Kuvataiteilijaksi (AMK) Kankaanpään taidekoulusta 2012 ja jatko-opiskellut kulttuurialan ylemmän AMK-tutkinnon Media-ja kulttuuriyrittäjyyden koulutuksessa Turun ammattikorkeakoulussa 2021. 

 

"Työskentelen ensisijaisesti muste- sekä akryylimaalausten parissa. Viime vuosina olen tietoisesti irrottautunut teosten yksityiskohtaisesta luonnostelusta ja karsinut työvälineeni minimiin. Työskentely taidegrafiikan parissa sai minut kohdistamaan huomioni siihen, miten vähän on lopulta tarpeeksi, ilmaistakseni itseäni silti kokonaisvaltaisesti. 

 

Aiemmin olen yrittänyt kahlita luovuuttani tiettyihin taiteen tekniikoihin, mutta mitä enemmän olen rajoittanut sitä, sitä enemmän se on pyristellyt vastaan ja pyrkinyt ääriensä yli. Ominaisinta työlleni ovatkin useat samanaikaiset kuvalliset projektit, jotka inspiroivat toinen toisiaan - maalaukset, kuvitukset, typografiset ja graafiset teokset sekä erilaiset monitaiteelliset yhteistyöt. 

 

Nautin luovan työn jatkuvasta ja hallitsemattomasta luonteesta sekä vapaasta kaaoksesta, joka hetkittäin selkeäksi järjestäytyessään rakentuu uudeksi ideaksi tai teokseksi." 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset