Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Jorma Helenius

”Olen omasta havainnosta ja elämyksestä inspiroituva naturalisti. Muuan taiteen ystävä määritti minut ipressionistiseksi naturalistiksi, joka oli sikäli hyvin osuva ilmaisu että maalaan mielelläni hetkellisiä valovaikutelmia(kuten impressionistit) mutta maalaan naturalistisesti.
Maalaan maisemamaalaukset suoraan luonnossa ja muut aiheet mallista ilman valokuvan apua.

Minulle luonto on niin inspiroiva, ettei minun tarvitse sitä parannella tai muutella. Käytännössä elän ja asun työprosessin ajan aiheeni äärellä asuntoautossa, koska en voi viedä aiheita ateljeehen, eikä kesken jäänyttä työtä voi maalata ilman mallia.

Minulle luonto on keskeinen innoittaja. Virtaava vesi symboloi minulle elämän jatkuvuutta ja siksi se toistuu aiheissani verraten usein. Vanhat metsät, joissa näkyy elämän kierto luonnossa, on hyvin koskettava aihe ja puhuttelee minua syvästi. Luonnossa huomaan olevani elämässä vain käymässä ja että osani on varsin vaatimaton. Olen kokemassa, tutkimassa, tarkkailemassa ja ikuistamassa niitä hetkiä joita saan elää luonnon keskellä.

Aihepiiriini kuuluvat myös muotokuvat, asetelmat, interiöörit ja myös symbolistiset aiheet.

Suurin kunnia minulle taiteilijana oli 1998 saamani kutsu järjestää yksityisnäyttely Venäläisentaiteen museossa Pietarissa; museo vietti tuolloin satavuotis-juhlavuottaan."

 

IRR-Tv:n tekemä "Sielunrauha" sarjan ohjelma Jorma Heleniuksesta (Kausi 1, osa 4/12) 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset