Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Katja Härkki

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari.
Hän on valmistunut muotoilijaksi ja Taiteiden Maisteriksi vuonna 1997 Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä.
Vuonna 2014 Lahden Taideinstituutista kuvataiteilijaksi valmistuneen Härkin teokset ovat öljy- ja akryylimaalauksia, joissa hän tutkii omaa identiteettiään ja sitä mitä on olla nainen tässä ja nyt. Muita keskeisiä aiheita hänen maalauksissaan ovat keho, ihmisyys ja ihmisen suhde luontoon ja historiaan universaalissa ajassa. Härkin maalaukset ovat tiivistettyjä tilanteita, melkein kuin intiimejä lavastuksia. Ne sisältävät unenomaisia, satunnaisia hetkiä, kuin muistoja ajassa. Niissä aika ja paikka lomittuvat toisiinsa yhtä aikaa paljastaen ja piilottaen.

”Maalaamisessa minua kiehtoo viitteellinen ilmaisu, jossa tavoittelen vain olennaista. Kuvallista esittävyyttä tärkeämpää on asennon silmänräpäyksen nopea vangitseminen. Maalausteni ilmaisussa voimakas liike syntyy ekspressiivisistä siveltimen vedoista ja paksusta maalista. Taiteellani pyrin herättelemään omia ja katsojan tunteita tietoisuuden tasolle, josta ne voi löytää käsiteltäviksi. Ajattelen, että omien tunteiden ja ajatusten tunnistaminen on tärkeä sysäys toimintaan, joka saattaa johtaa kiinnostavaan ja rohkeampaan elämään – muutokseen tai jonkun uuden asian oivaltamiseen. Taiteen tekeminen on minulle leikki, jossa kyse on peilaamisesta ja kommunikoinnista itseni ja katsojan kanssa, sillä onnellisuus kumpuaa aina yhteydestä muihin ihmisiin”. 

Katja Härkin töitä on mm. Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin kokoelmissa, HUS:n taidekokoelmissa Jorvin lastensairaalassa Espoossa sekä yksityiskokoelmissa. Härkki on Tampereen ja Lahden taiteilijaseurojen ja Taidemaalariliiton jäsen. 

 

 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset