Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Suvi Mannonen

Ensimmäisen lapsen syntymän aikoihin (1991) löysin isäni tekemän kukka-akvarellin ja muistan elävästi, kuinka ihailin nopeaa tekniikkaa ja väriloistoa. Silloin mietin, että osaisinko minäkin maalata noin hyvin? Päätin kokeilla. Pikkuhiljaa rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti ja lopulta kun valitsin tämän polun, näitä naiskuvia alkoi syntyä. Vuosien saatossa aihe on pysynyt samana, aluksi enemmän naivistisempana, ja jossain vaiheessa teinkin enempi lasten kirjojen kuvitustöitä mm. Karistolle ja Tammelle, joka sekin on kiehtova maailma.

Kirjojen parissa työskentely jatkuu nyt vähän toisessa muodossa, käytän teoksissani mm. vanhoja kirjan kansia, joissa sekatekniikalla toteutetut naiskuvat kertovat omaa tarinaansa. Ajatukset viipyilevät ihanassa Italiassa. Saapasmaa onkin ollut suurin innoittaja, kun Firenzen, Rooman ja Venezian donnat haluavat edelleen näyttäytyä…

Tunnen myös suurta kiitollisuutta, että juuri nyt hevoset haluavat ilmestyä teoksiini. Uusi polku on siis avautumassa, en ehkä ole vielä perillä, mutta olen pidemmällä kuin eilen.

Suvi Mannonen CV

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset