Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Asta Caplan

Asta on asunut nuoruutensa Valkeakoskella, silloin vielä Asta Pajunen nimellä, mutta asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa, Munchenissä.

Suuren yleisön tietoisuuteen Asta tuli vuonna 2010 Salmelan taidekeskuksen residenssitaiteilijana ja vuonna 2011 hänet valittiin Salmelan vuoden nuoreksi taiteilijaksi.
Myös kesällä 2022 Asta on yksi Salmelan taiteilijoista.

”Taiteeni perustuu luonnon ja ympäristön tarkkailuun kotona ja matkoilla. Olen maalannut ja tutkinut kasveja ja eläimiä koko ikäni ja kiinnostukseni ei näytä koskaan hiipuvan.

Taiteellinen työskentelyni keskittyy tutkimaan alueita piirustuksen, maalauksen ja valokuvauksen välillä, pyrin kurkottamaan kohti inhimillistä kauneudenkaipuuta: Maalaukset muodostavat ketjun subjektiivisia hetkiä, jotka johtavat kohti intiimiä, intuitiivista oivallusta.

Pyrin maalauksissani vangitsemaan läpitunkevan kauneudenkokemuksen, jonka koen olennaiseksi jakaa yleisöni kanssa. Alkusysäyksen emotionaaliseen ja käsitteelliseen prosessiini antaa miltei aina valo; sen väreilevissä sävyissä ja luomissa vaikutelmissa, jotka kätkevät ja tuovat esiin.

Teoksillani pyrin tuomaan esiin ja koskettamaan ihmismuistin ja -näön rajoja. Kommunikaatio, joka tapahtuu kuvapintojen kautta on sanojen ja verbaalisen kielemme ulkopuolella. Sanoilla kykenen ainoastaan ilmaisemaan olettamuksia. Kuvapinnalla tietoisuuteen kohoaa tekijöitä, jotka tavanomaisesti ovat uppoutuneet joutilaisuuteen. Kuva ei ole enää vain kuvaus vaan sen sijaan se on intuitiivisesti herättävä tavalla, joka on ilmaistavissa ainoastaan maalauksessa.”

 

 

 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset