Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Johanna Pohjavirta / Tuomo Rosenlund

Johanna Pohjavirta ja Tuomo Rosenlund ovat Tampereella asuva ja työskentelevä pariskunta.

Johanna Pohjavirta on syntynyt Porissa vuonna 1970 ja on opiskellut kuvataidetta Porin Taidekoulussa ja TAMK:ssa Tampereella, sekä graafista suunnittelua TAIK:ssa, Satakunnan käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa sekä Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa.
Valokuvausta hän on opiskellut Kankaanpään Taidekoulussa ja VVI:llä Tampereella. Pohjavirta on toiminut ammattivalokuvaajana vuodesta 1998.
Oman studionsa, Studio Dettanin Tampereen Pyynikille hän perusti 2010.

Tuomo Rosenlund on syntynyt Lempäälässä vuonna 1976. ja on opiskellut kuvataidetta Porin Taidekoulussa ja TAMK:ssa Tampereella. Hän on työskennellyt päätoimisena kuvataiteilijana vuodesta 2004.


Johanna Pohjavirta ja Tuomo Rosenlund ovat tehneet nimimerkillä Pohjavirta & Rosenlund digitaalisia grafiikanteoksia vuodesta 2009. He yhdistävät teoksissaan piirustusta, valokuvaa ja digitaalista kuvankäsittelyä. Teokset valmistetaan pigmenttivedoksina taidekartongille.

Pohjavirran ja Rosenlundin kuvien lähtökohdat löytyvät usein luonnosta, puista ja maisemista. He haluavat myös liikkua mielen iloisella ja positiivisella puolella, teokset tavoittelevat harmoniaa ja tasapainoa. Teosten sisältö muodostuu valokuvallisten, ”todellisten”, ja piirustuksellisten, ”vapaiden”, elementtien kohtaamisesta, joka synnyttää katsojalle visuaalisen leikin kuvan sisälle.

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset