Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Nina Nahkala

s. 1960 Kirgisia
Asuu ja työskentelee Vimpelissä

Nina Nahkala on alun perin kotoisin Kirgisiasta Keski-Aasiasta, mutta hän on asunut Suomessa n. 35 vuotta.

Nina on käynyt taiteen opintoja jo hyvin pitkälle entisessä kotimaassaan Georgiassa (Gruusia) jossa hän opiskeli 1975-1981 Suhumin taidekoulussa. Sen jälkeen hän muutti Suomeen ja on täällä jatkanut taideopintojaan viimeisimpänä taiteen maisterin tutkinto Taideteollisesta korkeakoulusta 2004.

Nina on koloristi, värikontrastien käyttäjä. Sekatekniikalla toteutetut maalaukset ovat kuin mietiskelykuvia tai kuin tavalla tai toisella visualisoituja käsitteitä. Ihmishahmot ovat tärkeitä ja realistinen vaikutelma on sukua freskojen myyttisille hahmoille. Symbolistisille porteille, soittimille ja klovnin maskeille annan monia merkityksiä. Tarinallisuus korostuu puoliabstraktiossa asetetuilla esineillä tai ihmishahmoilla.
”Ei ole niin tärkeää löytääkö katsoja taulusta sen tarinan minkä olen itselleni siihen miettinyt. Kunhan katsoja löytää ja tulkitsee siitä itselleen oman ja mielenkiintoisen tulkintansa, joka kiehtoo häntä”.

Ninalla on ollut niin yksityisiä kuin ryhmänäyttelyitäkin ympäri maailmaa. Ulkomailla näyttelyitä on ollut mm USA:ssa, Englannissa, Japanissa, Venäjällä, Australiassa ja Ranskassa.

 

IRR-Tv:n tekemä "Sielunrauhaa" sarjan ohjelma Nina Nahkalasta. (Kausi 1, osa 3/12)

 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset