Siirry sisältöön
« Takaisin listaukseen

Kaisa-Tuulia Tuomi

2017- 2020
Kuvataiteilija, YAMK SAMK

 

2001-2008  
Taiteen maisteri, Lapin yliopisto

 

Asuu Tampereella ja työskentelee kuvataiteilijana ja kuvataideopettajana


Innoituksen lähteeni ja intohimoni ovat ihmiset, tunteet ja vuorovaikutus, sekä itsen tutkiminen psykoanalyyttisesti luontomaalausten kautta. Tavoittelen maalauksissani tunneyhteyttä ihmisten välillä, sekä tunnelman luomista oman sisäisen prosessin, elämänkokemusten ja muistojen avulla. Luontoa maalatessa en pyri niinkään jäljittelemään luontoa, vaan kerron omia tunnetiloja, sisäistä maailmaa ja käyn läpi erilaisia merkityksiä itsestäni. Luonnossa minua kiehtovat ojanpiennarten unohdetut kasvit ja kiertokulun kauneus kuolleissa villikasveissa. Kainuussa kasvaneena karu maisema, korpimetsä ja suot ovat olleet minulle elämänmittaisia sielunmaisemia.

Argentiinalaisen tangon tanssijana olen tutkinut paljon tanssin ja liikkeen tuomaa visuaalista näkökulmaa myös maalaustaiteeseen. Paritanssin tuoman kauniin tunneyhteyden ja tangokulttuurin yhdistäminen poikkitaiteellisesti maalauksiin on yksi rakkaimmista haasteistani ja aiheistani. Kun ihminen voi olla toisen sylissä tangossa sen pienen hetken, on mahdollista olla mitä vain tai ei mitään. Tango on minulle henkilökohtaisesti suurin intohimo taiteen tekemisen ohella, ja se on antanut minulle sellaisia lähtökohtia elämään, mitä en ole muualta löytänyt.

Käytän teoksissani hiiltä ja öljyvärejä. Koen, että nämä kaksi ovat luonnollisuudessaan sellaisia, jotka mahdollistavat maalauksiini hakemani tunnelman. 

 

Jaa:

Myyntivalikoimassamme olevat teokset